Sexting (deel 2)

Een groter wordend probleem

De laatste tijd wordt er in de media weer meer aandacht besteed aan sexting. Dit naar aanleiding van de zaak in Tilburg waarbij meerdere naaktfoto’s van minderjarige meisjes werden verspreid via Instagram.

Het komt steeds vaker voor dat jongeren seksueel getinte foto’s van zichzelf doorsturen naar anderen. In het huidige digitale tijdperk hoort deze manier van communiceren wordt dit steeds populairder. Jongeren willen leuk gevonden worden en indruk maken. Maar het risico dat foto’s en filmpjes die worden gedeeld via het internet kennen geen grenzen. Al snel kunnen de foto’s of filmpjes voor iedereen zichtbaar zijn. Ook kan het zijn dat ze worden gebruikt als chantagemiddel of voor pesterijen.

Kort geleden werd ik gevraagd voor Radio 1 voor een toelichting op dit onderwerp. Dit naar aanleiding van het boek van Francien Regelink “Francien laat je tieten nog eens zien.' Samen met haar en Talinay Strehl van Help Wanted werd ik geinterviewd door Eric Corton. Het was een leuke en interessante ervaring om deel te mogen nemen aan dit radio programma. Het ging er vooral om toe te lichten dat het doorsturen van een seksueel getinte foto van een minderjarige strafbaar is en grote gevolgen kan hebben.

Hier de link naar het interview

Nieuwsoverzicht

Diensten

  • Strafrecht
  • Jeugdrecht
  • Personen,- en familierecht
  • Gefinancierde rechtsbijstand              (pro deo)

Contact

Dijkweg 69
2671 CW Naaldwijk
0174 - 64 34 42
info@kouwenhovenadvocaat.nl

© Kouwenhoven Advocatenkantoor