"Het beroerde is, dat de twijfel zich veel beter laat verdedigen dan de een of andere visie."

Citaat van Gerard Reve (1923-2006)

Gefinancieerde Rechtsbijstand

De zaken worden behandeld op basis van een vast uurtarief, of basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo). Wanneer u zich in voorlopige hechtenis bevindt, zal de rechter gewoonlijk bepalen dat u gefinancierde rechtsbijstand ontvangt. Dit is ook het geval wanneer u minderjarige bent.

Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor gefinancierde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand toetst aan de hand van uw inkomensgegevens of u daarvoor in aanmerking komt. (zie www.rvr.org). Indien dit het geval is, zal wel een eigen bijdrage worden vastgesteld, die u eenmalig aan de Mr. S.I. Kouwenhoven dient te voldoen.

Rechtsbijstand op basis van een honorarium

Cliënten die niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, worden bijgestaan op basis van het uurtarief dat met Mr. S.I. Kouwenhoven is afgesproken. Dit kan een tarief per gewerkt uur zijn, dan wel een vast tarief voor de hele zaak. In overleg kan tot een ander uurtarief worden gekomen indien daarvoor in uw persoonlijke omstandigheden redenen zijn. Het uurtarief bedraagt gewoonlijk € 180,- per uur + 21% BTW.

Overige Kosten

Naast de eerder genoemde kosten kan het zijn dat in uw zaak een griffierecht aan de Rechtbank of Gerechtshof verschuldigd is en dat kosten moeten worden gemaakt voor het aanvragen van uittreksels.

Pro deo? In overleg kan altijd een afspraak over het tarief worden gemaakt.
Neem contact op

Diensten

  • Strafrecht
  • Jeugdrecht
  • Personen,- en familierecht
  • Gefinancierde   rechtsbijstand               (pro deo)

Contact

Dijkweg 69
2671 CW Naaldwijk
0174 - 64 34 42
info@kouwenhovenadvocaat.nl

© Kouwenhoven Advocatenkantoor